Rooms Easy Demo Import [Plugin] Has Placeholder Images stopped working?

Tagged: ,

Viewing 4 reply threads
    • #3638
      WebWatchdog
      Participant
      @webwatchdog
      Up
      3
      Down
      ::

      Hi guys, is anyone else having issues with the Placeholder Images function?

      I’m on 2.8 of EDI. Could someone check if that still works for them?

      When we dont select any images to be replaced, all images import fine to a fresh install.
      When we do select images to be replaced, we just get empty images (on the selected placeholder images) after the demo data import. I’m not sure of it’s a bug with EDI or if there are changes with how placeholder.com now works?
      Thanks.

    • #3661
      Michelle
      Participant
      @michelle
      Up
      1
      Down
      ::

      Yes I’m having the exact same issue. Any chance of getting this fixed please Terry?


      @mizagorn

      • This reply was modified 4 months, 2 weeks ago by Michelle.
    • #3665
      William
      Participant
      @digitalrefresh
      Up
      1
      Down
      ::

      I’m having this same issue too.

    • #3691
      Terry Hale
      Keymaster
      @mizagorn
      Up
      0
      Down
      ::

      Hi everyone.  I am so sorry for the delays. 😥I have had crushing problems with cluster headaches since April of this year. It appears things are finally getting a bit better, so I will look into this ASAP. Thanks for the information!

    • #3694
      Terry Hale
      Keymaster
      @mizagorn
      Up
      0
      Down
      ::

      @webwatchdog @michelle @digitalrefresh

      I’ve been doing some research on this. The placeholder[dot]com site seems to have been down a while, although it does seem to be OK every once in a while. Cloudflare notifications and database connection errors on the site for the last couple of hours I’ve been looking at it. No activity from them on Facebook or Twitter since Nov. 2020. I just tagged them in a tweet, but I expect no results. Also, nothing *at all* about them in the news.

      I thought that I might add code to ping the site to see if it is up, but it always pings just fine, so that’s not an option.

      Since this is a 3rd party service, the issue is unfortunate but not unheard of. We all know the horror stories when an open source or free service just stops working. Or gets hit with malware!

      Given that, I do see some alternative placeholder image generators out there. I am looking at the code now where the placeholder site is being used, so replacing with a good, solid substitution site will take minimal effort.

      I am also going to look into the possibility of using PHP code to generate the placeholders so something like this won’t happen again. I’ll keep everyone posted. Thanks so much for your patience and understanding! 🥰

      • This reply was modified 4 months, 1 week ago by Terry Hale. Reason: additional information
      • #3832
        WebWatchdog
        Participant
        @webwatchdog
        Up
        0
        Down
        ::

        Thanks very much for the update Terry, @mizagorn

        Updated to Pro v2.8.1 beta and all seems to be working well so far. Great job.

        Will report on any findings.

        Thanks again!

Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.